May 1, 2017

Bongkar


Third time today. She crawled (while I followed behind her, crawling as well) to the drawer and pull it out. The second time she did it she pulled out all three drawers! The third time she only slid her tiny fingers and pull the clothes out. When she first pull out a boot, I swear I feel like pinching her fingers... Geram comel sangat! Then it wasn't cute anymore. Pull out one, leraikan and then letak di lantai.

While she was having 'fun', I keep on reminding myself, it's okay it's okay let her explore... It's okay it's okay this is better than her only watching tv... It's okay it's okay at least she's not crying. 

Hah. Hah. Sampai tiga kali amekaw.

5 comments:

Orked V. said...

dulu-dulu pon sya gitu bash. rasa macam cute je bila tgk dorg dah pandai keluarkan baju dari drawer, keluarkan barang dari box, then aja masukkan balik (but of course their fav is pull things out, rather put back in, kan..)

tapi sekarang tidak lagi bash.. bila dah berjalan, memanjat, darah maaakk mendidih je kadang2. hahahaha. kadang2 kite marah dorang buat muka comel, ok la. denda dia is gomol2+kiss2 smpai merah muke! tapi kalau kite marah die ignore/buat dekkk sambil sambung sepah kan, mak mule la laju je nk jentik tangan montel tu. hohoho

tp betol la.. comel kan dorang (conclusion dia) hahahahahhahhahahhaa

Fairuz Aqilah said...

Hahahaha how cute! It's okay, you can kemas sepah-sepah tu semua later. Ehhh hiks! Kirim peluk cium please untuk si comel! Hiks 🙆💕

Bashtiah Nahrul said...

Yeke.. Memang phase dia tengah suka nak menyelongkar kut... huhuhu. Bash belum ajar lagi cara masukkan balik.. hahahha.

Eh betul, tangan montel tu memang macam nak jentik-jentik je bila geram..... Little montel fingers..

Haah baby comel. Comel gila geram 😄

Bashtiah Nahrul said...

Yeah la, biarkan je dulu.. ada masa baru kemas sekalj semua. Hahah

Anonymous said...

The shortest entry but lovely.