January 8, 2017

Bila baru boleh dating?

We were just chilling tiga beranak one night when suddenly Iz said, "Dah lama kita tak dating berdua kan?" 

Sofia was already fast asleep, by the way. So basically she didn't hear that. Karang merajuk pulak... I just kept quiet while he seemed to be thinking hard.

"Takpe, agak-agak Sofia dah boleh jaga diri sendiri bolehla kita tinggalkan kejap dengan Opah dia"

I still keep quiet, trying to absorb his idea and think whether it is possible.

"Agak-agak umur 7 tahun bolehla kut... Masa tu kita baru 30 lebih, kira okay la nak gi tengok movie ke apa. Kan?"

Still thinking... Yes, we'll be about 35 years old by then. Not too old. Still energetic to go on dates and all. But oh. Finally I replied...

"Itu kalau anak sorang. How many do you want? Katala 3 eh. Yang bongsu umur 7 tahun. Gap 3 tahun. 7 tambah 3 tambah 3. 13 tahun lah lagi..."

And during kursus kahwin he actually told the ustaz that he wanted 11. 

8 comments:

Orked V. said...

bhahahahahahha. kelakar korang.

kitorang train adam tidor dalam bilik when he was 10 mo camtu. pastu adam cucu sulung belah husband. so memang manja lain macam dengan in law. weekend kadang2 die tdo ngan dorang. soooooo... memang selalu dating la makpak adam nih kan. bhahahahahahahaha

shafiza said...

Hahahaa, fiza ni dah tak pernah dating berdua dengan suami. Pernah la juga sebenarnya masa anak berumur 5 bulan, waktu malam bagi mak jaga kejap, kami pergi tengok wayang. Sepanjang perjalanan dan masa tengok wayang berdoa ja agar anak tidur lena dan tak bangun minta susu sebab Jannah tak suka susu botol. Dapat la tengok wayang dua kali di hari yg berbeza, then lepas tu dah tak pernah dah keluar berdua sampai la ke hari ini. Bila tak tengok anak depan mata dalam sejam pun dah rasa lain macam, So, fiza sekarang dah terima hakikat, kita dating bertiga ja la. :) huhuu

Bashtiah Nahrul said...

Hahahahah! Untungla.....

Bashtiah Nahrul said...

Tak tenang juga gi dating kan... hahahah. Takpelah kan.. tunggu besar sikit lagi boleh la kut.

Mommy Cici said...

hahaha selalu macam tu. terkenangkan anak. tapi masa Lihin kecik I selalu tinggalkan dia. sebab time tu pregnant Maira and nafsu makan I memuncak.balik keje je food hunting. Tapi tu pun ramai ramai lah dengan kawan kawan

I cannot remember when is the last time I makan berdua dengan husband. harapan lah . hahaha

sekarang even tengah kerja pun we wassap each other "weh rindu Abang lah , gegirl lah Ash la" haahahha

dorsett pink said...

bila boleh dating? hahahhaha... ada anak susahlah nak dating berdua. dating tengok movie kat umah je lah sambil makan pop corn and anak2 dah tido.

Bashtiah Nahrul said...

Masa i pregnant dulu pun selalu juga makan luar.. hahahah. Biasa kut dah berbadan dua kan.

Tak pernah lagi berjauhan lama dengan Sofia setakat ni.. hahah.

Bashtiah Nahrul said...

Yeah la kan... Dating kat rumah ajela... huhu