November 30, 2016

Wordless Wednesday: 65 cent per kg

We got RM1.95 for this. Bayangkan orang yang kerjanya kutip plastik sahaja untuk sara hidup...

6 comments:

shafiza said...

Betul. Dulu pernah la jual kertas, majalah dan buku lama. Banyak berkotak2. Sekali dapat rm3 ja.Hihi Pernah nampak budak umur bawah 10 tahun merayau tengah cari tin-tin kosong. Kesian kan.

Bashtiah Nahrul said...

Itulah, ingatkan banyak sangat dapat... Bayangkan kumpul banyak-banyak pun tak sampai seringgit...

Mommy Cici said...

oh plastic container boleh ye babe? tu lah dulu I jual buku magazine lama semua . hampeh rm10 je. padahal modal beli berapa ratus entah

ayunie ramli said...

ade sorang mak cik kat kelantan, dia suka jugak cari plastik untuk letgo dekat tempat kitar semula. mek tgk dari sudut bagus la, at least ade satu sumber rzeki untuk dia and lg satu tlg untuk save the planet.

Bashtiah Nahrul said...

Boleh je, dia kira je sekali. Haah, ala air sebotol pun rm3 lebih kadang-kadang. Itu kata anggap jual main-main je.. Hahaha

Bashtiah Nahrul said...

Save the planet tu betul, mek 😊 Pendapatan sampingan pun iya kan, kalau sungguh-sungguh kumpul.