November 9, 2016

Feeling 10/10

I think yesterday I deserved 10/10. I managed to bathe early in the morning, prepare packed lunch (spaghetti okay, bukan scrambled eggs macam biasa) for my dearest husband, had a decent breakfast, got the laundry out to dry, AND wrote an entry for the IRenang blog.


Feels so good when mum asked,
"Dah mandi?" 
Dah.
"Dah keluarkan kain?"
Dah.

Bring it on.... Semuanya dah! Hahahah!

Okay, I might be cheating a bit as the spaghetti sauce was actually frozen. The other day I cooked spaghetti and freezed some of it. I only had to heat it up and boil some pasta in the morning. The bread in the other tupperware? Mum baked them earlier at night.

Laundry? I already hang them to dry the day before tapi tak sempat kering sebab hujan. Simply sidaikan semula ke luar je.

Ah. Tak kisah. I still give myself 10 marks.

10 comments:

ayunie ramli said...

Walaweh ! Itu komitmen tu. Kalau la org tahu btapa tu smua mngambil masa. I dont give ue 10 but extra 15 !

Mommy Cici said...

takpe I nak cakap tahniah jugak =p hahahah

I knww the feeling . dia macam rasa awesomenya sebab dah setelkan semua benda and ada banyak free time. heheheh

Orked V. said...

pada sya tu kira accomplishment tu. complete. haha

nanti baby da besar sikit, lipat kain saje pon dah accomplishment jugak. hahahaha

Bashtiah Nahrul said...

Hahahahah! Terima kasih banyak-banyak mek oi 😄😄😄

Bashtiah Nahrul said...

Thank you 😄😄😄 Only mothers will understand this. Hahahah

Bashtiah Nahrul said...

Kannnnn..... Kalau tak, mandi pun tak sempat hui.

shafiza said...

Fiza siap masak pukul 11 pagi dan makan sebelum 12 tengah hari pun da rasa, "wah, hebatnya aku." hahaa

shafiza said...

Fiza siap masak pukul 11 pagi dan makan sebelum 12 tengah hari pun da rasa, "wah, hebatnya aku." hahaa

shafiza said...

Fiza siap masak pukul 11 pagi dan makan sebelum 12 tengah hari pun da rasa, "wah, hebatnya aku." hahaa

Bashtiah Nahrul said...

Faham, faham.... Hahahah! Sebab kadang makan tengahari pun lambat sebab mengurus anak..