October 24, 2016

Being mum

I used to complain at my mum for using the money I gave her on my brothers' stuffs. Not like they didn't have money ke apa, just that sometimes, well you know boys, they don't shop around much. Selagi boleh pakai, pakai... The money was meant for her to buy her own stuff, but no. She spend it on us, including me, sometimes. Leaving me a bit frustrated. Belilah barang untuk diri sendiri... Ish.

She said she chose to do that. It is how she wanted to spend it.

Yesterday, I received my portion from the latest class. I spent 60% of it on Sofia's clothes. What is this.

10 comments:

Mommy Cici said...

hi babe. Mak mak memang macam tu. I pun ada je extra money, zappp dok pikir apa yang tak cukup. sampai lupa diri sendiri yang dah lama tak beli make up etc . kalau pay day, lagi la. terus bukak mysale/lazada. hehhe

Husna Rahman said...

mom's luv!❤

Atie Yusof said...

memang macam tu lah bila dah jadi mak- mak ini..klu boleh semua utk anak.. hehe...

Orked V. said...

hahahahahahhhaahhahaha

bash kelakar. tapi memang betul kan. yet kita stil wonder kenapa mak nak spend on kita balik. hahahahha

mother - memang the best kan!

Bashtiah Nahrul said...

Hey. Kannnn..... Dulu tak faham kenapa dan sekarang bila dah jadi mak, masih tak faham kenaoa bertindak macamtu. Tapi memang macamtulah kan. Hu

Bashtiah Nahrul said...

Must be love 😊

Bashtiah Nahrul said...

Hahah... aiyo padahal sendiri pun bukan banyak baju.

Bashtiah Nahrul said...

Hahah! Aih... Pelik perangai mak-mak ni...

shafiza said...

Nak beli baju sendiri bukan main berkira sangat. Tapi bila nampak baju anak yang comel sikit, skirt reben yang cantik sikit, mula la fiza ni nak beli. Siap boleh fikir lagi nak match dengan baju yang sedia ada kat rumah. Haha

Bashtiah Nahrul said...

Tau tak apa... Hahahah. Perangai mak-mak la ni..